DISCLAIMER

Gebruik van deze website betekent dat u notitie hebt genomen van onderstaande en dat u onderstaande accepteert.  Deze website wordt met de grootst mogelijke zorgvuldigheid samengesteld. Aan de inhoud van deze website kunnen echter op geen enkele wijze rechten of aanspraken worden ontleend.

VEILIGHEID VAN ZEEWIER

  • Voedsel allergieën: Zeewier is in het algemeen geen bron van voedsel allergieën. Wanneer je allergisch bent voor schaaldieren en vis, betekent dit niet dat je zeewier moet mijden vanwege het jodiumgehalte. Volgens wetenschappelijke studies is het vooral de proteïne en niet het jodium in schaaldieren dat een allergische reactie veroorzaakt.
  • Gevoeligheid voor jodium: Als je tot de zeer kleine groep van mensen behoort die gevoelig is voor jodium, kun je het consumeren van zeewier met een hoog gehalte aan jodium, zoals de noordelijke kelp van de soort Laminaria, beter vermijden. Andere zeewieren, zoals nori, bevatten aanzienlijk minder jodium. Een te hoge inname van jodium kan schadelijk zijn voor zwangere vrouwen, kinderen en personen met een schildklieraandoening.
  • Spijsverteringsstoornissen: Personen met een prikkelbaar darm syndroom, colitis ulcerosa of de ziekte van Crohn moeten voorzichtigheid betrachten met zeewier.
  • Andere medische condities: Mensen met ernstig hoge bloeddruk, nier ziekten of hartfalen moeten hun arts raadplegen alvorens grotere hoeveelheden zeewier te consumeren.
Scroll naar boven