Aalshof ei/alg pasta

4 porties

30 min.

Vegetarisch

Aalshof pasta is, in tegenstelling tot de gangbare pasta’s, gemaakt van tarwemeel en scharreleieren in plaats van tarwemeel en water. En algen kweek je snel en duurzaam. Het enige wat je nodig hebt is een bak met water, wat zonlicht en wat mineralen. De zoutwateralg in deze pasta wordt gekweekt in bassins in een kas in de provincie Flevoland. Hier wordt zoutwater onttrokken uit de diepe aardlagen uit de pleistocene periode. Nadat de algen het bassin volledig hebben ingenomen wordt met behulp van een centrifuge de algenmassa gescheiden van het water. Na verdere indroging heb je de grondstof voor Aalshof pasta. In de pasta geven algen iets extra’s. Door de ziltige smaak en de combinatie van de samenstelling kan men spreken van een Umami smaak; het versterkt de smaak van het product waar men het aan toevoegt.

Een voortreffelijke basis voor al uw gerechten.

Aalshof ei/alg pasta

Ingrediënten

  • 500 g Verse vis (zalm, kabeljauw, mosselen, grote garnalen)
  • Aalshof algenpasta
  • 400 ml Droge witte wijn
  • 200 ml Ongeslagen room
  • 1 stuk(s) Gesnipperde ui
  • Bakje 1/2 Kastanje champignons
  • Peper, zout en dragon
  • 1 el Tomatenpuree

Werkwijze

  1. Kook de pasta 7 min
  2. Fruit de ui in wat boter
  3. Schenk de witte wijn erbij en laat het geheel inkoken tot ongeveer de helft
  4. Voeg room toe en laat weer inkoken
  5. Voeg voor de kleur tomatenpuree toe
  6. Hierna vis en champignons toevoegen en gaar koken.
  7. Breng op smaak met peper, zout en dragon
  8. De saus eventueel binden met maizena of agar agar.
  9. Serveer de pasta met vissaus en een groene salade. De wijn (die een 8 krijgt in de Grote Hamersma) kun je er natuurlijk bij drinken!
Scroll naar boven