Aubergine wakame torentje

4 porties

30 min.

Uit Ierland een recept voor gebakken aubergine schijven, op smaak gebracht met BIO Iers wakame zeewier. Het recept is ook terug te vinden op YouTube  (also available in English: YouTube- English)

Aubergine torentjes kun je naar wens zó eten of combineren met vis, vlees of kip.

Ingrediënten

Werkwijze

  1. Soepstengels en wakame 5 minuten in de blender tot kruim malen; op een diep bord plaatsen
  2. Aubergine in plakken snijden van ongeveer ½ cm
  3. Eieren in een schaal los kloppen
  4. Bloem in een bord doen
  5. Olie op middelhoog vuur in pan verwarmen
  6. Schijven paneren in achtereenvolgens bloem, ei en wakame-soepstengelkruim
  7. Afbakken in de olie tot ze goudbruin zijn
  8. Laten uitdruipen op keukenpapier en warm serveren
Scroll naar boven