Het recept is ook te vinden op YouTube. For English instructions, see YouTube.

Een Bolognese saus die mét of zonder vlees gemaakt kan worden. In beide recepten wordt zeewier gebruikt om het gerecht op smaak te brengen.

 

Bolognese saus met zeewier en met óf zonder gehakt

6 porties

45 min. + 2 u.

Het recept is ook te vinden op YouTube. For English instructions, see YouTube.

Een Bolognese saus die mét of zonder vlees gemaakt kan worden. In beide recepten wordt zeewier gebruikt om het gerecht op smaak te brengen.

 

Ingrediënten

  • 3 tomaten
  • 2 wortelen
  • 1 ui
  • 1 bleekselderij (stengel)
  • knoflook naar smaak
  • 10 g tomatenpuree
  • 500 ml groentenbouillon
  • 50-75 ml witte wijn
  • 20 g wakame (gedroogd)
  • 1 tl Algaran 5-Zeewieren poeder
  • peper naar smaak

Werkwijze

  1. Verwijder de stelen van de tomaat en snijd een kruis aan de andere kant (zodat je de tomaat makkelijker kunt ontvellen), leg ze in een pan met kokend water. Voeg de Algaran Seaweed Dressing toe aan het water. Wanneer de schil begint te breken, ververs de tomaten met koud water en schil ze.
  2. Hak alle groenten en het wakame zeewier in grove stukken. Fruit de uien, knoflook en wakame zeewier in de olijfolie.
  3. Hak intussen de eerder geblancheerde en ontvelde tomaten. Voeg achtereenvolgens toe: de uien, knoflook,  wakame en overige groenten; een theelepel AlgAran 5 wieren poeder; de gehakte tomaten en tomatenpuree; wat kokend water of witte wijn.
  4. Als je een vegetarische saus wilt hebben: kook gedurende 20 minuten en breng verder op smaak met kruiden en/of bouillon. Serveren met pasta.

Ingrediënten

  • 500 g gehakt
  • 700 g tomaten passata
  • kruiden naar smaak

Werkwijze

  1. Voor de vlees variant ga je verder met de volgende stappen: kook de saus in en voeg het gehakt toe.
  2. Voeg de Tomaten Passata toe, basilicum en andere kruiden toe die je lekker vindt, zoals tijm of laurier. Laat de saus minimaal 2 uur sudderen.
  3. .. en klaar ben je. De saus is perfect om te gebruiken als saus voor Pasta of Lasagne (sterk aanbevolen). Het smaakt hetzelfde als een normale Bolognesesaus maar is gezonder en rijk aan vezels en vitamines. Geniet ervan!
Scroll naar boven