The Dutch Weed Burger® is natuurlijk THE Dutch Weed Burger (TDWB). En het recept is nog geheimer dan dat van Coca-Cola. Namaken is dus onmogelijk. Maar wat je wel kan doen is zelf aan de slag gaan in je eigen keuken. Voordat TDWD TDWB werd hebben we dat zelf ook vaak gedaan en we willen graag een van de recepten met je delen!
Veel plezier,

team TDWB.

http://www.dutchweedburger.com/

Burger - receptuur van the Dutch Weed Burger

2 porties

60 min.

The Dutch Weed Burger® is natuurlijk THE Dutch Weed Burger (TDWB). En het recept is nog geheimer dan dat van Coca-Cola. Namaken is dus onmogelijk. Maar wat je wel kan doen is zelf aan de slag gaan in je eigen keuken. Voordat TDWD TDWB werd hebben we dat zelf ook vaak gedaan en we willen graag een van de recepten met je delen!
Veel plezier,

team TDWB.

http://www.dutchweedburger.com/

Doe-Het-Zelf zeewierburger van het team van The Dutch Weedburger

En een goed voorbeeld doet goed volgen: HeelBewust is ook aan de slag gegaan met receptuur voor een burger op basis van zeewier. Nieuwsgierig? Klik op HeelBewust Weedburger

 

 

Ingrediënten

  • 55 g droge groene linzen
  • 55 g bruine ronde rijst
  • 1/2 kleine ui, gesnipperd
  • 1/4 wortel, geraspt
  • 15 g olijven, ontpit
  • 1 1/2 teentje knoflook, gehakt
  • 1 flinke theelepel komijnzaad
  • 3 1/3 dl water
  • 1 bouillonblokje
  • 1 theelepel (gerookte) paprikapoeder
  • 5 g gedroogd wakame, geweekt (te koop via oa Zeewierwinkel)
  • zeezout
  • 2 el broodkruim
  • 1 el pompoenpitten, gehakt
  • 1 el zonnebloempitten, gehakt
  • ketchup
  • mayonaise (zonder ei)
  • veldsla
  • 1 tomaat
  • 2 augurken
  • 2 volkoren broodjes

Werkwijze

  1. Plaats linzen, bruine rijst, ui, wortel, knoflook en bouillonblokje in een pan. Doe het water erbij en breng het geheel aan de kook. Plaats vervolgens het deksel op de pan en zet het vuur laag. Laat het 40 minuten pruttelen totdat de rijst en linzen zacht zijn en de vloeistof is opgenomen.
  2. Laat het mengsel uitlekken en afkoelen in een vergiet. Giet de wakame af en maak goed droog. Plaats het geheel samen met de olijven, gerookte paprikapoeder, komijnzaad en de wakame in de keukenmachine en maal fijn tot een glad mengsel. Doe het mengsel in een kom en voeg het broodkruim en de pompoen- en zonnebloempitten toe. Meng dit goed. Proef even of dit goed van smaak is en voeg anders nog een klein beetje zeezout toe. Vorm er met je handen 2 à 3 burgers van of een aantal van kleiner formaat.
  3. Bak de burgers 5-7 minuten aan elke kant, ze moeten donkerder kleuren. Let op: tijdens het bakken valt de burger makkelijker uit elkaar. Ze moeten een beetje afkoelen om wat steviger te worden, voordat ze op het broodje geplaatst kunnen worden.
  4. Warm de broodjes kort op in de oven of rooster ze in een tosti-ijzer. Besmeer 1 helft van de broodjes met ketchup en de andere met de mayonaise. Beleg de broodjes met een burger en wat plakjes tomaat, augurk en blaadjes sla.
  5. Reactie op dit recept van Klara via Facebook: "Wow, de burgers waren heerlijk! De eerste keer dat ik met zeewier heb gewerkt, top recept! Lekker met dunne uienringen en tomatenketchup en gebakken krieltjes (dus geen broodje). Ik zeg het voort. "
Scroll naar boven