Recept met dank aan Seamore:

Pasta Carbonara: het ultieme comfort eten. Deze versie kun je zonder schuldgevoel eten aangezien er geen dierlijke producten in gebruikt worden.

I see pasta Seamore

Carbonara - zonder schuldgevoel ....

2 porties

30 min.

Recept met dank aan Seamore:

Pasta Carbonara: het ultieme comfort eten. Deze versie kun je zonder schuldgevoel eten aangezien er geen dierlijke producten in gebruikt worden.

Vegan Carbonara

Meer zeewier gebruiken? Vervang de bacon door dulse zeewier. Als je dit opbakt doet de smaak aan gerookt spek denken.

Ingrediënten

  • 50 g Seamore zeewier pasta
  • 100 g (verse) tagliatelle
  • 3 à 4 plakjes plantaardige bacon
  • 60 g diepvries doperwten
  • 50 g vegan Parmezaanse kaas
  • extra kaas om over het gerecht te strooien
  • 250 ml amandelmelk
  • 1/2 bloemkool
  • 2 teentje knoflook (gesneden)
  • 1/2 tl nootmuskaat
  • peterselie naar smaak

Extra

  • Parmezaanse kaas om te garneren
  • verse peterselie om te garneren

Werkwijze

  1. Kook de zeewier pasta 20 minuten in ruim water met een groente bouillonblokje.
  2. Bereid de tagliatelle volgens de gebruiksaanwijzing.
  3. Terwijl de pasta kookt was je de bloemkool en verdeel deze in roosjes. Doe deze in een pan met de amandelmelk en knoflook, nootmuskaat en een snufje zout.
  4. Breng de bloemkool aan de kook. Check regelmatig en haal de pan van het vuur zodra de bloemkool al dente is. Pureer met een staaf mixer tot een gladde saus. Roer er 20g kaas doorheen.
  5. Giet pasta en tagliatelle af. Voeg de helft van de pasta saus en de erwtjes toe. Goed mengen.
  6. Bak de bacon en laat overtollig vet op keukenpapier uitdruipen. Snij in stukjes.
  7. Hak de peterselie fijn.
  8. Schep de pasta in 2 diepe borden. Giet de overgebleven saus erover en strooi bacon, peterselie en extra kaas erover. Eet smakelijjk.
Scroll naar boven