Aardappel chips met zeewierzout

2 porties

45 min.

Aardappelchips kun je ook zelf maken. Als je ze met zeewierzout op smaak brengt smaken ze superlekker.

Je kunt in plaats van nori velletjes ook kant-en-klare Sea Crunchy gebruiken.

Ingrediënten

  • 1 grote aardappel
  • 1 tl zout
  • Olie
  • Zeewierzout (om zelf te maken, zie hieronder)

Werkwijze

  1. snij de aardappel mbv een mandoline (of schaaf of dunschiller) in heel dunne plakjes
  2. leg ze een half uur in een bak met water waar het zout aan toegevoegd is
  3. afgieten en laten uitlekken op keukenpapier
  4. aardappelschijfjes in een dikke laag hete olie (190°C) in niet te grote porties bakken tot ze goudbruin zijn
  5. met een spatel verwijderen en op keukenpapier laten uitlekken
  6. naar smaak bestrooien met zeewierzout en onmiddellijk serveren
  7. Zeewierzout: nori (4 velletjes) roosteren in een koekenpan die is bestreken met olie
  8. laten afkoelen
  9. intussen in zelfde pan zeezoutvlokken verwarmen tot het begint te geuren
  10. laten afkoelen
  11. nori en zout mengen (gelijke hoeveelheden) en luchtdicht bewaren tot gebruik.
Scroll naar boven