
Aardappel chips met zeewierzout
2 porties
45 min.
Aardappelchips kun je ook zelf maken. Als je ze met zeewierzout op smaak brengt smaken ze superlekker.
Je kunt in plaats van nori velletjes ook kant-en-klare Sea Crunchy gebruiken.
Ingrediënten
- 1 grote aardappel
- 1 tl zout
- Olie
- Zeewierzout (om zelf te maken, zie hieronder)
Werkwijze
- snij de aardappel mbv een mandoline (of schaaf of dunschiller) in heel dunne plakjes
- leg ze een half uur in een bak met water waar het zout aan toegevoegd is
- afgieten en laten uitlekken op keukenpapier
- aardappelschijfjes in een dikke laag hete olie (190°C) in niet te grote porties bakken tot ze goudbruin zijn
- met een spatel verwijderen en op keukenpapier laten uitlekken
- naar smaak bestrooien met zeewierzout en onmiddellijk serveren
- Zeewierzout: nori (4 velletjes) roosteren in een koekenpan die is bestreken met olie
- laten afkoelen
- intussen in zelfde pan zeezoutvlokken verwarmen tot het begint te geuren
- laten afkoelen
- nori en zout mengen (gelijke hoeveelheden) en luchtdicht bewaren tot gebruik.