
Chocolade-gember cake met wakame
4 porties
15 min. + 50 min.
Een verrassende combinatie van smaken.
Ingrediënten
- 200 g Bloem
- 1 Zakje bakpoeder
- 70 g chocoladestukjes
- 75 g roomboter
- 4 stuk(s) eieren
- 60 g Wakame
- 75 g suiker
- 60 g gekonfijte gember
Werkwijze
- Gebruik verse wakame of gedroogde wakame die je 10 min. in ruim water laat wellen
- Verwarm de oven voor (180ºC, of stand 5/6)
- Meng boter en suiker
- Voeg eieren, bloem en bakpoeder toe. Goed mengen
- Snij de wakame in kleine stukjes of reepjes en voeg toe.
- Snij de gember in kleine stukjes en voeg samen met de stukjes chocolade toe.
- Goed doorroeren tot er een homogene massa is ontstaan.
- Doe dit over in een beboterde en met bloem bestoven bakvorm.
- 50 min in de oven bakken. Laat de cake afkoelen voordat je deze uit de vorm haalt.