Een variant op de traditionele cordon bleu. Kombu zeewier wordt als smaakmaker gebruikt.

Zie YouTube voor een video uitleg van dit recept.

On YouTube you find the instructions with English text.

Cordon Bleu

4 porties

45 min.

Een variant op de traditionele cordon bleu. Kombu zeewier wordt als smaakmaker gebruikt.

Zie YouTube voor een video uitleg van dit recept.

On YouTube you find the instructions with English text.

Ingrediënten

  • 4 dunne schnitzels (kip of kalkoen)
  • 4 g kombu zeewier fijngesneden
  • 200 g kaas (mozzarella, cheddar ...)
  • 200 g Parma ham
  • 125 ml witte wijn
  • 100 ml runderbouillon
  • 10 g bloem
  • olijfolie
  • zout, peper en gemengde kruiden

Werkwijze

  1. Schnitzels iets dunner slaan en op smaak brengen met zout peper, kruiden en zeewier.
  2. Bedek de schnitzels met 1 of 2 plakjes ham. Snijd de mozzarella in kleine stukjes en verdeel over het vlees. Rol het vlees voorzichtig op en maak de rolletjes dicht met touw of een prikker, zodat ze tijdens het koken niet uit elkaar vallen. Rol door de bloem. Voeg de mozzarella toe Rol het vlees op
  3. Doe een lepel olijfolie met de kruiden in een grote pan. Als de olie heet is, voeg dan de rollen toe. Bak ze rondom bruin. Zet het vuur laag en voeg een glas witte wijn en de bouillon toe. Kook tot vlees gaar is en de vloeistof dik genoeg om als jus te gebruiken.
  4. Snij het vlees doormidden, plaats op een bord en giet de witte wijn saus eroverheen. Eventueel garneren met rozemarijn.
  5. Serveer warm met bijvoorbeeld gebakken aardappelen en een salade
Scroll to top