Dukkah met dulse zeewier

10 porties

45 min.

Dukkah is een Egyptisch condiment, een toevoeging bij voeding, om smaak toe te voegen of te versterken. Het bestaat meestal uit een mix van amandelen, hazelnoten en specerijen.  Het wordt gebruikt om brood in te dippen (met een schaaltje olie erbij). Maar het kan ook toegevoegd worden aan hartige gerechten zoals salades, pasta, pizza en groenten. Of op het beleg op een boterham voor extra pil. Voeg dukkah vlak voor het serveren toe.

Je kunt heel makkelijk zelf dukkah maken. Onderstaande is een richtlijn voor een recept. Varieer vooral ook zelf met ingrediënten die je lekker vindt!

Mocht je het toch liever kopen, ook dat is mogelijk. Klik HIER om biologische dukkah met dulse zeewier en komijn te bestellen.

Probeer ook eens een mix met  1 tl venkelzaad, 2 tl gedroogde tijm, snufje pikante paprika poeder, chili vlokken, gedroogde munt, kaneel of rozemarijn.

Ingrediënten

  • 60 g noten (hazelnoten, cashew, pecannoten, macademia's)
  • 4 el sesamzaad
  • 2 el korianderzaad
  • 2 el komijn (goed voor de spijsverterig)
  • 1 tl peperkorrels
  • 1 tl dulse zeewier poeder

Werkwijze

  1. Alle zaden roosteren in een droge koekenpan.
  2. Noten roosteren in de oven tot ze lichtbruin zijn.
  3. Alles laten afkoelen en malen in een keukenmachine.
  4. Op smaak brengen met dulse poeder.
  5. In een luchtdichte verpakking is dukkah enkele weken houdbaar.
Scroll naar boven