Als je aan een recept met zeewier denkt, denk je waarschijnlijk niet meteen aan gekonfijt zeewier. Toch kan het een heel leuke smaakervaring zijn om het zilte wier te konfijten met suiker.  Je kunt het zo serveren of gebruiken om andere gerechten mee te garneren.

 

Gekonfijt zeewier

4 porties

30 min. + 30 min.

Als je aan een recept met zeewier denkt, denk je waarschijnlijk niet meteen aan gekonfijt zeewier. Toch kan het een heel leuke smaakervaring zijn om het zilte wier te konfijten met suiker.  Je kunt het zo serveren of gebruiken om andere gerechten mee te garneren.

 

Ingrediënten

  • 100 g Gedroogd zeewier (wakame, zeespaghetti, van te voren gekookte kombu)
  • 300 g Poedersuiker
  • 1 glas water
  • 0,25 stuk(s) Citroen
  • 100 g Kristalsuiker

Werkwijze

  1. laat het wier 24 uur wellen in zout water
  2. breng 3 pannen met water aan de kook
  3. Voeg het wier aan de eerste pan toe. Licht zouten en weer aan de kook brengen.
  4. Afgieten en het wier in de tweede pan zonder zout 5 min koken.
  5. Afgieten en in de derde pan 10 min koken.
  6. Afgieten, afkoelen en in stukjes snijden
  7. Maak een suiker siroop van de poedersuiker, citroen en glas water. Kook 2-3 minuten en voeg het zeewier toe.
  8. Laat 30 min zachtjes konfijten.
  9. Voeg de kristalsuiker toe en laat op LAAG VUUR zo lang mogelijk inkoken zonder het te karamelliseren.
  10. Laten uitdruipen in een vergiet en de algen op een bakplaat in een warme oven een nacht laten drogen.
Scroll naar boven