Zeewier is een uitstekende smaakverrijker van vis. Beide komen immers uit de zee. En veel mensen die voor het eerst zeewier proeven leggen gelijk de link naar de smaak van vis.

Als je vis koopt, let er dan op dat het een MSC-keurmerk heeft en sluit je aan bij een wereldwijde beweging die onze oceanen beschermt.

Scholrolletje, gepocheerd met zeewier

4 porties

40 min.

Zeewier is een uitstekende smaakverrijker van vis. Beide komen immers uit de zee. En veel mensen die voor het eerst zeewier proeven leggen gelijk de link naar de smaak van vis.

Als je vis koopt, let er dan op dat het een MSC-keurmerk heeft en sluit je aan bij een wereldwijde beweging die onze oceanen beschermt.

Je kunt voor dit recept elk zeewier gebruiken dat voorhanden is.
Door het te pocheren krijg je een lichtverteerbare maaltijd.

Ingrediënten

  • 4 Scholfilet
  • 4 el Gehakt zeewier
  • Zout en peper
  • Witte wijn
  • 1 à 2 liter Water met visbouillonpoeder
  • Aluminiumfolie
  • 1 dl Visbouillon (uit de pocheerpan)
  • 1 el Crème fraîche of room
  • 1 el Mosterd
  • Zout en peper
  • 1 el Maizena met koud water aangemaakt
  • boter
  • 4 Schijfjes citroen
  • Bieslookpijpjes

Werkwijze

  1. Was het zeewier; mooie delen sorteren; Hak het fijn en mengen met peper,zout
  2. Leg aluminiumfolie klaar
  3. Maak gelijkmatige rolletjes van de vis: schol op het folie leggen zeewier erover verspreiden de visfilet oprollen rol nu folie erom heen laat in de koelkast rusten
  4. Maak garnering klaar.
  5. Maak de visbouillon warm + een scheutje witte wijn
  6. Pocheer de vis ± 10 min. in de bouillon (event. in de oven, 180° C): de vis moet net onderstaan en de bouillon mag net niet koken.
  7. Maak de saus: Voeg alle ingrediënten samen en breng dit zachtjes aan de kook.
  8. Afproeven en eventueel nog wat op smaak brengen.
  9. Opdienen: visrolletjes uit bouillon halen folie verwijderen saus over de vis schenken garneren en: Eet Smakelijk!
Scroll to top