Heb jij wel eens zelf pasta gemaakt? Het schijnt super makkelijk te zijn, als je er eenmaal handigheid in krijgt. Voor dit recept maak je ook zelf het pastadeeg om er vervolgens grote gevulde pasta rollen van te maken; een soort mega cannelloni.

Kijk je liever een video met instructies? Ga naar ons YouTube kanaal.

Prefer a video with English instructions? See YouTube.

Gevulde pasta rol

4 porties

60 min. + 2 u.

Heb jij wel eens zelf pasta gemaakt? Het schijnt super makkelijk te zijn, als je er eenmaal handigheid in krijgt. Voor dit recept maak je ook zelf het pastadeeg om er vervolgens grote gevulde pasta rollen van te maken; een soort mega cannelloni.

Kijk je liever een video met instructies? Ga naar ons YouTube kanaal.

Prefer a video with English instructions? See YouTube.

Je kunt de pasta rollen natuurlijk ook vullen met je favoriete Italiaanse saus. Het gebruik van zeewier(poeder) geeft aan elke saus een unieke smaakbeleving.

Ingrediënten

  • 1 wortel fijngesneden
  • 1 ui fijngesneden
  • 1 stengel bleekselderij fijngesneden
  • 1 el tomatenpuree
  • 250 ml (groente)bouillon
  • 500 g tomaten passata
  • 250 g rundergehakt
  • 1 tl dulse poeder
  • 150 ml witte wijn
  • olijfolie
  • peper, (zee)zout en gemendge kruiden naar smaak
  • 4 à 6 plakjes kaas
  • 200 g Parmezaanse kaas
  • 4 ã 5 salieblaadjes
  • 100 g boter
  • 200 g Pancetta (of spek) in blokjes

Extra

  • 2 kleine aardappelen
  • 250 g bloem
  • 1 ei
  • 1 eigeel
  • snufje zout
  • 1 tl AlgAran 5-zeewieren poeder

Werkwijze

  1. Fruit alle groenten en zeewier in een pan tot ze goudbruin zijn. Voeg het gehakt toe, de tomatenpuree, wijn, tomaten passata en bouillon toe en breng aan de kook. Laat gedurende 2-3 uur sudderen en roer af en toe even door.
  2. Kook de aardappelen tot ze zacht zijn. Pureer ze,, voeg 5-zeewieren poeder en een snufje zout toe. Laat afkoelen.
  3. Voeg de eieren en bloem toe en meng goed.
  4. Strooi wat bloem op het aanrecht en leg het pastadeeg erop. Rol het deeg uit met een deegroller (ongeveer ½ cm dik).
  5. Schep een soeplepel KOUDE bolognesesaus op het deeg. Leg er een plak kaas op en rol de pasta op. Plaats in een zeer fijne keukendoek. Knoop de rol dicht met wat draad (anders gaat hij open tijdens het koken).
  6. Kook water in een grote pan. Voeg zout toe, leg de pastarollen erin en kook ongeveer 25 minuten.
  7. Doe in een kleine steelpan de boter, salie en pancetta kook op een heel laag vuur tot de pancetta goed gaar is.
  8. Wanneer de pasta gaar is, leg de rollen op een snijplank. Verwijder de doek en snijd de rol in plakjes van 1½cm.
  9. Leg de schijven op een bord. Giet er wat gekookte boter, salie en pancetta op, bestrooi met Parmezaanse kaas en serveer. Buon appetito!
Scroll to top