Gnocchi is het Italiaanse woord voor ‘klonten’. In het Nederlands noemen we ze ‘knoedels”.  Het zijn balletjes gemaakt van deeg. Bij Gnocchi is dat meestal deeg van aardappelen. In Azië worden ze ‘dumplings’ genoemd. Maar welke naam je het ook geeft:

het resultaat is lekker.

Gnocchi, ofwel KNOEDELS

4 porties

30 min. + 1 u. 30 min.

Gnocchi is het Italiaanse woord voor ‘klonten’. In het Nederlands noemen we ze ‘knoedels”.  Het zijn balletjes gemaakt van deeg. Bij Gnocchi is dat meestal deeg van aardappelen. In Azië worden ze ‘dumplings’ genoemd. Maar welke naam je het ook geeft:

het resultaat is lekker.

Je kunt de gnocchi naar wens serveren met een saus van tomaten of kaas.

Ingrediënten

Werkwijze

  1. Oven voorverwarmen op 180ºC
  2. Bakplaat bekleden met gewelde royal kombu (suikerwier)
  3. Aardappelen afspoelen en drogen. Met een vork inprikken en op het zeewier leggen
  4. Bakplaat in het midden van een voorverwarmde oven schuiven en ongeveer 1,5 uur bakken, tot de aardappelen gaar zijn.
  5. Haal de bakplaat uit de oven en laat de aardappelen enigszins afkoelen. Voor een optimale puree verwerkt u de aardappel zo warm mogelijk. Verwijder de schil en doe ze in een schaal. Gebruik een puree knijper of passeerzeef voor een luchtige puree. Meng met bloem, dooier en 3 theelepels zeesla. Breng op smaak met zwarte peper en maak 2 rollen van de puree. Snij in stukjes van 2-3 cm. Maak ze eventueel een beetje plat met een vork om de karakteristieke afdruk te krijgen.
  6. Breng een pan water aan de kook met een stukje royal kombu en kook de gnocchi. Voeg niet teveel tegelijk toe. De gnocchi is gaar als ze drijven aan de oppervlakte (ongeveer 2 minuten). Verwijder met een schuimspaan.
  7. Rangschik de gnocchi in een warme schaal en sprenkel er olijfolie en visserssalade over.
Scroll naar boven