
Groente met zeewier
2 porties
30 min.
Cecile de Booij is opgeleid als klassiek homeopaat. Om in de opbouwfase al een bijdrage te kunnen geven aan de gezondheid van de patiënt is ze in 2009 begonnen met de opleiding orthomoleculaire geneeskunde bij de SOE. Suppletie van orthomoleculaire middelen en dieetaanpassingen kunnen zowel preventief als genezend ingezet worden. En dat zeewier daarbij een rol kan spelen laat ze zien middels de recepten op haar site.
- Gomasio is een mengeling van geroosterde sesamzaadjes en grof zeezout. Op deze site staat ook een recept voor ‘gomadulse’, een mengeling waarin ook zeewier wordt verwerkt.
- Tamari is een natuurlijke sojasaus, zonder smaakversterkers en ook glutenvrij te verkrijgen.
- Als u liever zeespaghetti gebruikt, klik dan HIER om het te bestellen
Ingrediënten
- Handje handje zeespaghetti of wakame
- kokosvet
- 2 bosuitjes
- 2 teentjes knoflook
- Half pak oesterzammen
- Halve stronk broccoli
- Scheut tamari
- zout en peper, halve theelepel gember (poeder)
- sesamzaad of gomasio
- citroensap
Werkwijze
- Spoel het zeewier af onder de kraan.
- Kook 15 minuten in beetje water met tamari.
- Kook de broccoli in 10 minuten beetgaar.
- Roerbak in kokosvet een paar minuten de gesneden bosui met de knoflook.
- Voeg de grof gesneden oesterzwammen toe. Kruid met zout, peper en gemberpoeder.
- Snijd het gekookte zeewier in grove stukken en voeg het bij het paddenstoelenmengsel. Giet wat van het kookvocht erbij indien nodig.
- Breng op smaak met tamari, peper, zout en op het eind wat citroensap.
- Schep de broccoli op je bord en het paddenstoelenmengsel erop of eromheen.
- Strooi wat geroosterd sesamzaad of gomasio naar smaak over de broccoli.