Deze ovenschotel met kabeljauw wordt met verse zee-eik op smaak gebracht. Zee-eik is een inheemse zeewier soort van het geslacht Fucus. Voor dit gerecht kun je ook gedroogde zeesla gebruiken. Je kunt de schotel voorbereiden en totdat je het afbakt in de koelkast bewaren.

Voor het welzijn van de oceanen en zeeën adviseren we om bij voorkeur duurzame vis te gebruiken. Die herken je aan het keurmerk van de

Marine Stewardship Council

Kabeljauw met zeewier

4 porties

30 min.

Deze ovenschotel met kabeljauw wordt met verse zee-eik op smaak gebracht. Zee-eik is een inheemse zeewier soort van het geslacht Fucus. Voor dit gerecht kun je ook gedroogde zeesla gebruiken. Je kunt de schotel voorbereiden en totdat je het afbakt in de koelkast bewaren.

Voor het welzijn van de oceanen en zeeën adviseren we om bij voorkeur duurzame vis te gebruiken. Die herken je aan het keurmerk van de

Marine Stewardship Council

Een recept van:

Ingrediënten

  • 500 g Kabeljauwfilet
  • Scheutje witte wijn
  • Verse zee-eik
  • Olfijolie
  • Zeezout / peper
  • Shoyu

Werkwijze

  1. Vet de bakplaat in
  2. Was de zee-eik, laten uitlekken en héél fijnsnijden
  3. Meng zeewier met olijfolie, zout, peper en shoyu tot een papje. Als je zeesla gebruikt, meng die dan met olijfolie, zout, peper en geraspte citroenschil.
  4. Leg de kabeljauw op de bakplaat. Schenk er wat witte wijn over en bedek met een dikke laag van het zeewiermengsel Bewaar de vis in de koelkast tot verdere verwerking. Afwerken: Afbakken in oven op 180°C in 10 min.
  5. Afbakken in oven op 180°C in 10 min.
Scroll naar boven