Komkommer aspic van agar

4 porties

30 min. + 2 u.

Frisse aspic van komkommer met agar waardoor de aspic ook geschikt is voor mensen die liever geen dierlijke producten (gelatine) gebruiken.

Suggestie:
je kunt de taartjes bijvoorbeeld met gesnipperde zalm serveren.

Ingrediënten

  • 400 g komkommer
  • 250 g huttekase
  • 2 g Agar Agar
  • 1 Snufje vissers salade (een mix van dulse, zeesla en nori, oa verkrijgbaar bij de Zeewierwinkel)
  • Zout en peper
  • 1 Fles ontvelde tomaten op sap
  • 1 Koffie kopje fijngesneden kruiden (bieslook, peterselie, basilicum)
  • Zout en peper naar smaak

Werkwijze

  1. Maak de komkommer schoon en verwijder de pitten.
  2. Snijd het vruchtvlees in stukken en doe alles in een pan.
  3. Voeg de agar agar toe en meng goed tot een egale massa.
  4. Breng aan de kook en laat, al roerende, 2 minuten doorkoken. Haal de pan van het vuur.
  5. Roer de visserssalade door de hüttenkäse in een schaal.
  6. Voeg het komkommer mengsel toe en roer goed.
  7. Verdeel over kleine schaaltjes en laat in de koelkast 2 uur opstijven.
  8. Voor de saus: meng de tomaten op sap met zout, peper en de kruiden.
  9. Haal de taartjes uit de vorm en bedek ze met de saus.
Scroll naar boven