Kroket met of zonder vlees. Beiden zijn lekker en mét zeewier.

 

 

Kroket

2 porties

30 min.

Vlees

Kroket met of zonder vlees. Beiden zijn lekker en mét zeewier.

 

 

Als je liever geen vlees eet vervang je het vlees in een recept gewoon door zeewier:

Maak (vers) zeewier goed schoon met zout water en snij in kleine stukjes. Maak een ragout van roomboter, bloem en melk. Voeg hier wat peper en naar gelieve andere kruiden aan toe. Zout is waarschijnlijk niet nodig omdat zeewier al een zilte smaak heeft. Voeg het wier toe in een verhouding van 1/5 zeewier 4/5 ragout. Laat de ragout opstijven in de koelkast en draai er dan balletjes/kroketten van. Paneer deze door ze eerst door losgeklopt ei te rollen en daarna door paneermeel. Even frituren en klaar!

Liever met vlees? Hier volgt een recept:

Ingrediënten

  • 200 g Gekookte en gepureerde pompeon
  • 50 g Gegaard vlees
  • 1 el Gesneden ui
  • 3 g Gedroogde hijiki
  • Gesneden kool
  • Zout en peper
  • Bloem, ei en broodkruim voor de paneerlaag
  • Bakolie

Extra

Werkwijze

  1. Spoel de hijiki en laat 15 minuten weken in water
  2. Fruit de ui en voeg het vlees toe, op smaak brengen met zout en peper
  3. Voeg van het vuur af de pompoen en de hijiki toe en meng dit
  4. Maak vier kroketten of schijven die je paneert en bakt op 180°C tot je een mooi bruin korstje ziet
  5. Hijiki met pompoen is een populair 'thuisgerecht' van veel Japanners.
Scroll to top