Mosterdsoep met wakame zeewier

2 porties

15 min.

Koken met zeewier?

Zo makkelijk kan het zijn:

Om de soep te binden kunt u de gewone producten gebruiken (maïzena, bloem, …) of u kunt agar agar gebruiken, een verdikkingsmiddel op basis van zeewier.

Ingrediënten

  • Groentebouillon {zelfgemaakt, of van blokjes of poeder); de hoeveelheid is afhankelijk van het aantal borden soep dat je wilt serveren}
  • Mosterd (bijvoorbeeld een Zaanse, iets grove mosterd. Ongeveer een kleine theelepel per persoon/bord)
  • Crème fraîche
  • Beetje maizena
  • Wakame vlokken 1/2 theelepel per persoon/bord

Werkwijze

  1. Maak de bouillon.
  2. Voeg de mosterd toe en roer goed door met een garde.
  3. Naar smaak kookroom of crème fraîche toevoegen, zodat er een mooie mosterdgele homogene soep ontstaat.
  4. Licht binden met bijvoorbeeld agar, maizena of aardappelmeel.
  5. Wakamé laten wellen in warm water. Als de wakamé zacht is, deze als laatste bij de soep voegen.
  6. Als de soep wat flauw lijkt, naar smaak een beetje sojasaus (Kikkoman) toevoegen.
Scroll naar boven