Een hartige muffin met zeewier. Lekker bij een kop soep. Of om zo op te eten.

Hartige muffin

6 porties

30 min. + 25 min.

Een hartige muffin met zeewier. Lekker bij een kop soep. Of om zo op te eten.

In dit recept wordt visserssalade gebruikt (een combinatie van dulse, nori en zeesla zeewieren). Je kunt naar smaak ook de individuele wieren of een andere combinatie gebruiken natuurlijk.

Ingrediënten

  • 150 g Zelfrijzend bakmeel
  • 75 g zelfrijzend volkorenmeel
  • 3 g Vissers salade
  • 20 g (Chinese) bieslook in stukjes
  • 70 g Kaas (belegen en geraspt)
  • 60 g Feta kaas
  • Snufje (Zee) zout
  • Gemalen peper naar smaak
  • 100 g Gesmolten boter
  • 2 Eieren
  • 165 ml Melk

Werkwijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C
  2. Zeef en meng de bloem
  3. Voeg de zeewiervlokken, bieslook, kaas en feta toe
  4. Breng op smaak met peper en zout en meng de ingrediënten goed door elkaar
  5. Meng de gesmolten boter, melk en de losgeslagen eieren
  6. Meng voorzichtig de natte en droge mengsels tot een dikke consistentie. Voorzichtig te werk gaan anders worden de muffins taai.
  7. Verdeel over ingevette muffin vormen
  8. Bak 20-25 minuten
  9. Laat op een rooster afkoelen
  10. Serveer warm.
Scroll naar boven