Rösti, het nationale gerecht van Zwitserland gecombineerd met zeewier, favoriet ingrediënt in de Oosterse keuken. Waren alle internationale samenwerkingen maar zo gemakkelijk …

Nori rösti
6 porties
30 min.
Rösti, het nationale gerecht van Zwitserland gecombineerd met zeewier, favoriet ingrediënt in de Oosterse keuken. Waren alle internationale samenwerkingen maar zo gemakkelijk …
Gerecht uit de keuken van Anne. Omdat Anne toch met nori aan de gang was heeft ze gelijk nog wat recepten gemaakt:
Ingrediënten
- 300 g vastkokende aardappels, geraspt met een grove rasp
- 20 g laverbread of 40 g als je geen nori vlokken er bij gebruikt
- 4 g nori vlokken (2 eetlepels) of 8 gram (4 eetlepels) als je geen laverbread gebruikt
- 2 tenen knoflook uitgeperst
- 2 tl citroensap
- ½ tl korianderzaad
- 1 tl komijnzaad
- ¼ tl chili vlokken of verse chili. Meer mag ook.
- 1 tl (keltisch) zeezout
- olie om in te bakken
Werkwijze
- Maal in een vijzel de koriander, komijn, chili en zout fijn
- Doe de uitgeperste knoflok, citroensap en het laver/de nori bij de geraspte aardappel
- Goed mengen.
- Meng de gevijzelde kruiden en specerijen goed door het aardappelmengsel.
- Verwarm een anti-aanbak pan, giet er wat olie in.
- Schep hoopjes rösti mengsel in de pan en druk met de bolle kant van een lepel aan.
- Wanneer één kant bruin gebakken is voorzichtig omdraaien en de andere kant krokant bakken.
- Laat uitlekken op een keuken papiertje.
- Serveer met gegrilde tomaten met nori vlokken er over. Een tomatensalade met bieslook en nori smaakt er ook fris bij.