Zeewier kun je goed gebruiken om een gerecht op smaak te brengen. In deze quiche gebruik je zeewier POEDER, een nóg makkelijkere manier om zeewier te eten.

Kijk je liever een video met de instructies? Dat kan op YouTube

Do you prefer a video with instructions in English? Go to YouTube!

Quiche met kerstomaatjes en geitenkaas, op smaak gebracht met zeewier poeder

Quiche met geitenkaas en cherry tomaatjes

6 porties

60 min. + 20 min.

Zeewier kun je goed gebruiken om een gerecht op smaak te brengen. In deze quiche gebruik je zeewier POEDER, een nóg makkelijkere manier om zeewier te eten.

Kijk je liever een video met de instructies? Dat kan op YouTube

Do you prefer a video with instructions in English? Go to YouTube!

In plaats van slagroom en mascarpone kun je ook 300 ml ‘double cream’ gebruiken, een dikkere soort room met een vetpercentage rond de 48%.

Ingrediënten

  • 300 g kerstomaatjes
  • scheutje olijfolie
  • 150 g geitenkaas
  • 2 eieren
  • 200 ml slagroom
  • 100 ml mascarpone
  • Deeg:
  • 280 g bloem, plus extra om te bestuiven
  • 140 g roomboter in blokjes gesneden
  • 1 el AlgAran 5-zeewierenpoeder

Extra

  • quiche bakvorm (25 cm)
  • Steunvulling (gedroogde bonen of kikkererwten)

Werkwijze

  1. Doe de bloem en boter in een kom. Voeg zeewier poeder en 8 el koud water toe. Meng alles tot het net samenkleeft.
  2. Rol in een bal en gebruik direct (of koel maximaal 2 dagen). Het deeg kan ook worden ingevroren (maximaal een maand).
  3. Bestuif een werkoppervlak met bloem. Rol deeg uit tot een cirkel (30 cm). Gebruik deegroller om deeg op te tillen en leg over de quiche vorm zodat het deeg er overhangt. Duw deeg voorzichtig in de hoeken van de vorm. Koel 20 minuten (koelkast of vriezer).
  4. Verwarm de oven op 200°C / hete lucht 180°C / gas 6 Doe tomaten in een klein braadblik. Besprenkel met olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Zet onderin de oven.
  5. Prik met een vork gaatjes in de bodem van de taart, bekleed de taartvorm met een grote cirkel van vetvrij papier of folie en vul met steunvulling. Bak de taart 20 minuten.
  6. Klop, terwijl de quiche in de oven staat, de eieren in een grote kom los. Klop de slagroom lobbig en meng met mascarpone. Meng room en helft van de kaas geleidelijk door de eieren.
  7. Verwijder papier en bonen uit de quiche vorm. Laat 5-10 minuten verder bakken tot bruin. Haal quiche en tomaten uit de oven.
  8. Strooi de rest van de kaas in de quiche. Doe de tomaten erop en giet het roommengsel erover. Bak 20-25 minuten tot goudbruin.
  9. Laat afkoelen, snijd uitstekende randen van het deeg en haal uit de vorm. Serveer in punten.
Scroll to top