Een quiche is altijd lekker. Bij de borrel, als lunchgerecht of met een salade. In dit recept wordt zalm gecombineerd met wakame als zilte smaakmaker. Door het gebruik van zeewier hoef je minder zout toe te voegen.

maak zelf een gezonde wakama zeewier salade

Quiche zalm en wakame

4 porties

30 min.

Een quiche is altijd lekker. Bij de borrel, als lunchgerecht of met een salade. In dit recept wordt zalm gecombineerd met wakame als zilte smaakmaker. Door het gebruik van zeewier hoef je minder zout toe te voegen.

Quiche zalm en wakame

Ingrediënten

  • 1 pakje bladerdeeg voor hartige taart
  • 200 g verse zalm
  • 2 hele eieren plus 2 eidooiers
  • 25 cl crème fraîche
  • 50 g Geraspte kaas
  • 20 g Gedroogde wakame in stukjes
  • Zout en peper naar smaak

Werkwijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 ̊ C (thermostaat: 7)
  2. Leg het bladerdeeg in een ingevette taartvorm, bedek met aluminium folie en leg er spliterwten op om rijzen te voorkomen (blinde vulling). Zet 20 min in de warme oven. Haal de bodem uit de oven en verwijder de aluminium folie en de blinde vulling.
  3. Zet de wakame 5 minuten in koud water zodat het vocht kan opnemen. Giet het overtollige water af (NB Gebruik dit voedingsrijke vocht voor iets anders, of drink het lekker op!). Meng in een kom met een garde de eieren, de eidooiers, de crème fraîche en de wakame.
  4. Verdeel de gruyère over de taartbodem, vervolgens de vis en giet het eimengsel eroverheen.
  5. Bak de taart gaar op 180 ̊ C gedurende 30 minuten.
Scroll to top