
Rijst met 3 wieren
4 porties
30 min.
Voor dit rijst gerecht kunnen alle zeewieren worden gebruikt. De Vissers Salade van Marinoë is een mooie mix van 3 wieren die goed voor dit gerecht gebruikt kan worden.
Door een ander wier te gebruiken heb je weer een heel andere smaak.
Ingrediënten
- 200 g (langkorrel) rijst
- 350 ml kokend water
- 70 g ui
- 50 g boter
- 2 Soeplepels wierenmix in stukjes
- Zout en peper naar smaak
Werkwijze
- Oven voorverwarmen op 200 graden.
- De ui fijn snijden en fruiten in boter
- De zeewier toevoegen, evenals de rijst. Op smaak brengen met peper en zout.
- 2 minuten verwarmen en water toevoegen.
- Aan de kook brengen en afgedekt in de voorverwarmde oven zetten.
- Na ongeveer 18 min controleren. Het water zou compleet opgenomen moeten zijn.
- Boter toevoegen en 10 minuten laten staan.
- Voor het serveren voorzichtig losmaken met een vork.