Een gezonde combinatie van vers zeewier, gemarineerd zeewier en kruiden.

Vers zeewier is steeds beter verkrijgbaar in Nederland. Het kan ook vervangen worden door gedroogd zeewier (1 gram gedroogd komt overeen met ongeveer 10 gram vers zeewier).

Wil je zelf een maaltijd bereiden met vers zeewier? Bij Kookboerderij Krommenhoeke ga je eerst onder begeleiding zeewier snijden en er vervolgens een maaltijd mee koken. En eten.

Sla mix

4 porties

20 min.

Een gezonde combinatie van vers zeewier, gemarineerd zeewier en kruiden.

Vers zeewier is steeds beter verkrijgbaar in Nederland. Het kan ook vervangen worden door gedroogd zeewier (1 gram gedroogd komt overeen met ongeveer 10 gram vers zeewier).

Wil je zelf een maaltijd bereiden met vers zeewier? Bij Kookboerderij Krommenhoeke ga je eerst onder begeleiding zeewier snijden en er vervolgens een maaltijd mee koken. En eten.

Recept met dank aan Kookboerderij Krommenhoeke

Ingrediënten

  • 200 g Gemengde slasoorten
  • 2 el Verse kruiden (peterselie, bieslook, tijm en basilicum)
  • 1 à 2 el Gemarineerd zeewier (zie recept elders op de site)
  • 2 el Verse zeesla in reepjes gesneden; vers zeewier is natuurlijk leuk om te gebruiken maar je kunt dit ook vervangen door het makkelijker verkrijgbare gedroogde zeewier.
  • 2 ½ el Balsamico azijn
  • ½ tl Mosterd
  • Zout en peper naar smaak
  • 4 el Olijfolie
  • Een beetje honing
  • 1 el Zonnebloempitten, geroosterd
  • Bloemetjes van bieslook (indien in tuin aanwezig)

Werkwijze

  1. Was de verschillende slasoorten; drogen in de slacentrifuge
  2. Kruiden wassen en fijnsnijden
  3. Maak de saus in een grote schaal: roer de mosterd, azijn, olie, honing, zout en peper tot een vinaigrettesaus.
  4. Snijd de zeewier fijn, toevoegen
  5. Rooster de pitten in een droge pan
  6. Groenten snijden en/of plukken in grove stukken en in een grote bak doen
  7. Schep de sla, de kruiden en de saus door elkaar; verdeel ze over bordjes of schalen.
  8. Bestrooien met de pitten en bieslook
Scroll naar boven