Vegetarische balletjes van spinazie en kaas. Je kunt deze balletjes als snack of lunch-/voorgerecht eten. Of je kunt ze serveren bij aardappelen, rijst of pasta als deel van het hoofdgerecht.

Spinazie-kaas balletjes

2 porties

45 min. + 20 min.

Vegetarische balletjes van spinazie en kaas. Je kunt deze balletjes als snack of lunch-/voorgerecht eten. Of je kunt ze serveren bij aardappelen, rijst of pasta als deel van het hoofdgerecht.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediënten

  • 200 g Spinazie
  • 200 g Ricotta kaas
  • 100 g Parmezaanse kaas
  • 150 g (Oud) Wit brood verkruimeld
  • 2 g AlgAran dulse poeder
  • 1 Ei
  • Zout, peper, gemengde kruiden naar smaak

Werkwijze

  1. Kook de spinazie tot het zacht is.
  2. Laat goed uitlekken en zorg ervoor dat er geen water achterblijf. Laat in vergiet afkoelen.
  3. Plaats de broodkruimels in een voorverwarmde oven (125°C) en droog tot het goudbruin en knapperig is. Plaats in een kom en druk het met een lepel fijn
  4. Rasp de Parmezaanse kaas. Doe 50 gram broodkruimels, de Dulse en de Parmezaanse kaas samen in een kom.
  5. Voeg de spinazie, de ricotta en de kruiden toe en meng alles samen.
  6. Voeg het ei geleidelijk toe. Meng goed en plaats het mengsel 20 minuten in de koelkast
  7. Maak met de handen kleine balletjes (allemaal even groot) en haal deze door de rest van de broodkruim. Leg de gehaktballetjes op een ingevette bakplaat en bak 30 minuten op 180°C. Of frituur op 190°C tot ze goudbruin zijn.
  8. Serveer warm of koud als snack. Of met aardappelen, rijst of pasta als deel van het hoofdgerecht.
Scroll to top