
Spinazie soep met kelp noedels. Vegan én raw.
15 min.
Koude soep met spinazie, kelp zeewier noedels en cashew noten. De kelp noedels toe om de soep wat meer ‘body’ te geven.
Sea Tangle kelp noedels zijn zeegroente in de vorm van makkelijk te eten noedels. Met als ingrediënten alleen kelp zeewier, natrium alginaat (een natrium zout extract uit bruin zeewier) en water, zijn de kelp noedels vet-en glutenvrij, koolhydraat- en caloriearm. De vorm en neutrale smaak maakt het geschikt voor een brede toepassing: o.a. in salades, soepen, stoofschotels, wokgerechten, en als vervanging van pasta. Kelp noedels is een gezonde bron van sporen elementen, waaronder jodium, calcium en ijzer. De textuur maakt Sea Tangle kelp noedels tot een unieke, gezond en smakelijk alternatief voor pasta’s en rijst noodles. Bovendien, koken is niet nodig: alleen afspoelen, toevoegen aan een gerecht en eet smakelijk!
Spinazie soep met kelp zeewier noedels en cashew noten. Vegan en raw.
Ingrediënten
- Een grote handvol ongebrande cashewnoten
- 250 ml water
- 1 lente ui
- 75 g spinazie
- (Zee) zout naar smaak
- Kelp noedels gemarineerd in citroensap
Werkwijze
- Pureer alle ingrediënten (behalve de kelp noedels) en breng de soep op smaak
- Spoel de gemarineerde noedels af met water, snij ze in kleinere stukjes en voeg ze toe aan de soep.
- Als je van citroen houdt, kun je de noodles ook met het sap van de marinade toevoegen aan de soep
- Even roeren en klaar is de romige soep
- Je kunt de soep eventueel ook verwarmen (let op: je hoeft het niet te KOKEN).