Tempura is een manier om eten te bereiden. Verse ingrediënten worden in het tempura beslag gedoopt en daarna kort gefrituurd. De techniek stamt oorspronkelijk uit Portugal. In de 16e eeuw werd het in Japan geïntroduceerd waar ze er nog steeds dankbaar gebruik van maken.

Je kunt allerlei ingrediënten in het beslag dopen. In dit recept zijn het garnalen maar je kunt ook andere vis, vlees of groenten gebruiken. En voor verdere variatie in de smaak kan ook een ander zeewier gebruikt worden.

Tempura garnalen met zeesla

4 porties

30 min.

Tempura is een manier om eten te bereiden. Verse ingrediënten worden in het tempura beslag gedoopt en daarna kort gefrituurd. De techniek stamt oorspronkelijk uit Portugal. In de 16e eeuw werd het in Japan geïntroduceerd waar ze er nog steeds dankbaar gebruik van maken.

Je kunt allerlei ingrediënten in het beslag dopen. In dit recept zijn het garnalen maar je kunt ook andere vis, vlees of groenten gebruiken. En voor verdere variatie in de smaak kan ook een ander zeewier gebruikt worden.

Ingrediënten

  • 3-4 Dozijn grote verse garnalen
  • Paar bladeren van erse zeeesla, in water (met zout, citroensap of azijn) gespeld en gesnedem
  • Olie om te frituren
  • Wat lente uitjes, in stukken van 3 cm gesneden
  • 250 g bloem
  • ei geel van 1 groot ei
  • 350 ml Water
  • Snufje zout
  • 2 el Soya saus
  • 1 el Rijstazijn
  • Lente uitjes, fijn gesneden

Werkwijze

  1. Bij gebruik van verse garnalen, deze 30 seconden koken in gezouten water. Laten afkoelen en pellen.
  2. Omwikkel elke garnaal met een stukje zeesla en rijg op een prikkertje, afgewisseld met lente uitjes. (2 of 3 garnalen per prikker)
  3. Maak het beslag door alle ingrediënten te mengen.Voeg, indien nodig, meer water toe. Het beslag moet de dikte van dikke verf hebben. Klontjes in het beslag zijn niet erg.
  4. Maak de saus door soya saus en azijn te mengen. Voeg de lente uitjes toe.
  5. Verhit de olie in een diepe pan, doop 3-4 prikkers per keer in het beslag en frituur tot het knapperig is (1 minuutje). Laat even uitdruipen op keukenpapier, strooi er (zee)zout over en serveer direct met de dip
Scroll naar boven