
Thee
30 min.
Een kopje verkwikkende thee kun je makkelijk zelf maken. Kombu is een goed wier om met anderen ingrediënten te laten trekken tot thee. Zowel Anne als Minke hebben hiervoor hun favoriete recepten beschikbaar gesteld. Door de smaak van zeewier is het een perfecte opkikker die veel minder zout bevat dan de gangbare bouillons.
Wil je het liever gewoon kopen? Dat is ook mogelijk:
ZEEWIER thee van Sea Tea, in 5 smaken:
- bessenwier met assam thee
- blaaswierthee met munt thee
- knotswier met gember en groene thee
- wakame met witte thee
- zeesla met citroengras thee
Het zeewier in Sea Tea? Dat komt natuurlijk uit Nederland.
Van Anne: Warm of koud, allebei lekker. Trek eens thee van kombu! Het duurt wat langer dan het zetten van gewone thee maar dan heb je ook wat! Ik maak zelf meestal een paar liter tegelijk want koud is de thee ook erg lekker. Wel de overgebleven thee bewaren in de koelkast.
Voor 2 liter thee gebruik ik een stuk kombu van 10 cm lang en ongeveer 5 cm breed. Wanneer de stukken kombu erg smal zijn -want die zitten er ook wel eens bij- 2 stukken. Dan nog een stuk gember, 2½ cm lang en ongeveer 1½-2 cm dik. Geschild.
Agave siroop als zoetmiddel. 4 tot 6 eetlepels volstaan ruim. Honing mag ook.
Ingrediënten
Werkwijze
- Breng 2 liter water aan de kook
- voeg de kombu en gember toe, zet de warmtebron laag en leg de deksel op de pan
- Laat minimaal 30 minuten trekken, liever nog 45 minuten.
- Voeg de agave siroop als laatste toe en roer deze goed door
- De gare kombu eet je als snack bij de thee
- Ook de gember mag je opeten. Je mag deze thee gedurende de hele dag drinken. Neem mee in de auto, naar school, werk of sport.
Kombu thee van Minke:
Ingrediënten
- 1 liter Water
- 10 cm Kombu Marinoe
Werkwijze
- Breng het water aan de kook en zet de pan op een vlamverdeler en houd het water net tegen de kook aan.
- Voeg de kombu en de variatie (zie onder) toe en laat 20-30 minuten trekken.