Nuggets. Geliefd bij veel mensen. AlgAran heeft een recept ontwikkeld voor vegetarisch nuggets waarin biologisch Iers zeewier gebruikt wordt als gezonde smaakmaker.

Vegetarische nuggets met zeewier

4 porties

60 min. + 15 min.

Nuggets. Geliefd bij veel mensen. AlgAran heeft een recept ontwikkeld voor vegetarisch nuggets waarin biologisch Iers zeewier gebruikt wordt als gezonde smaakmaker.

Gebruik zeewier om je eten op smaak te brengen. Je hebt dan een veel gezondere smaakmaker want zeewier heeft een laag natrium gehalte en bevat daarnaast andere nutriënten die je lichaam nodig heeft.

Ingrediënten

  • 1 kleine aubergine
  • 1 kleine courgette
  • 5 g Algaran wakame zeewier
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 kleine aardappel
  • 15 soepstengels
  • 30 g grana padano kaas
  • 1 ei
  • 100 g bloem
  • Algaran 5-zeewierenpoeder
  • olie
  • Basilicum, Peterselie, Rozemarijn en zout naar smaak

Werkwijze

  1. Hak basilicum, peterselie en rozemarijn fijn.
  2. Hak de wakame zeewier fijn. Plaats de kruiden en wakame in een pan samen met een beetje olie op een laag vuur.
  3. Hak de uien en het knoflook fijn en voeg toe aan de gefruite kruiden en wakame. Bak ongeveer 5 minuten.
  4. Schil de courgette, aubergine en aardappel en snij in kleine stukjes. Voeg toe aan de pan met zeewier, ui en knoflook.
  5. Voeg een snufje Algaran 5-zeewierpoeder toe en eventueel wat zout. Voeg een half glas water toe en kook op een zeer laag vuur tot het droog is (15 minuten).
  6. Maal de soepstengels fijn in een keukenmachine.
  7. De groente zou nu gaar moeten zijn. Stamp het tot puree en schep over in een kom. Voeg het broodkruim toe en laat afkoelen.
  8. Voeg het ei toe als het koud is en vervolgens de kaas. Goed mengen.
  9. Neem met een lepel een beetje mengsel en leg dit in de bloem. Draai om en maak er een nugget van. Plaats de nuggets op een bord.
  10. Doe wat olie in een koekenpan en bak de nuggets goudbruin. Plaats 2 of 3 vellen keukenpapier op een bord en leg de nuggets op het keukenpapier om de overtollige olie te absorberen. Serveer warm. Lekker met bonen of een salade.
Scroll naar boven