De wakame zeewier salade die in Japanse restaurants geserveerd wordt (en die bij visboer en supermarkt verkrijgbaar is) is populair bij veel mensen. U kunt de salade heel makkelijk ook zelf maken. Het grote voordeel is dat er in deze zeewier salade geen gebruik gemaakt wordt van kleurstoffen en conserveringsmiddelen.
Kijkt u liever naar een filmpje hoe de salade gemaakt wordt? Klik dan

Wakame salade
30 min. + 2 u.
De wakame zeewier salade die in Japanse restaurants geserveerd wordt (en die bij visboer en supermarkt verkrijgbaar is) is populair bij veel mensen. U kunt de salade heel makkelijk ook zelf maken. Het grote voordeel is dat er in deze zeewier salade geen gebruik gemaakt wordt van kleurstoffen en conserveringsmiddelen.
Kijkt u liever naar een filmpje hoe de salade gemaakt wordt? Klik dan
Wakame salade met paprika en rode peper
Ingrediënten
- 3 Lente uitjes
- 1 el Gedroogde wakame (undaria)
- ¼ rode peper (zonder zaadlijst)
- ½ paprika (groen of rood)
- 3 el olijfolie
- 1 el balsamico azijn
- 1 el mirin
- 1 ½ el tamari
- ½ tl citroensap
- Peper en zout naar smak naar smaak
- 1 el sesamzaadjes
Werkwijze
- Snijd de lente-uitjes in dunne schuine repen; Week de wakame 20 minuten in warm water. Verwijder de zaadlijst uit de paprika en rode peper en snijd de paprika deze in smalle repen en de peper in zeer fijne blokjes. Giet de wakamé door een zeef en snijd het in smalle stroken.
- Breng in een pan water met ½ tl zeezout aan de kook en blancheer de paprika hierin 3 minuten. Spoel af onder koud water en laat uitlekken.
- Meng in een kom de gesneden uitjes, groene paprika en peper voorzichtig door elkaar.
- Maak de dressing en roer hier de wakamé doorheen. Schep nu de dressing door de salade.
- Laat minstens twee uur staan in de koelkast om de smaken te laten doortrekken.
- Proef de salade voor het opdienen en maak op smaak met wat peper en zeezout.
- Sesamzaadje roosteren in een droge koekenpan, over de salade strooien en serveren.
Wakame salade - een andere mogelijkheid:
Ingrediënten
- 250 ml gedroogde Franse wakame
- 2 1/2 el rijstazijn
- 2 el soja saus
- 2 el raapolie
- 1 el sesam olie
- 1 el suiker
- snufje zout
- 1 tl geschilde en geraspte gember
- 1 klein radijsje, zo dun mogelijk gesneden
- 2 el geroosterde sesamzaadjes (naar wens)
Werkwijze
- Week de wakame in water. Als het zacht is geworden (na 5-10 minuten) afgieten
- Gooi het weekwater niet weg maar gebruik het om groenten in te koken, soep van te maken, of geef de planten er water mee. Snij de wakamé in stukjes van ongeveer een centimeter.
- Klop de azijn, soja saus, olie en suiker met een mixer. Op deze manier krijg je een mooie volle dressing. Je kunt ook een vork of een garde gebruiken maar dan is de dressing dunner. Voor de smaak maakt het niet uit. Voeg naar smaak zout toe en de geraspte gember.
- Meng de wakame met de dressing en garneer met radijs. Laat goed koud worden in de koelkast en bestrooi de salade vlak voor het opdienen met de sesamzaadjes.