Marie Anne Geurtsen-Merk kwam met een subliem idee:

gebruik eens zeewier in plaats van ham, voor “witlof in ham”.

Witlof in zeewier, dus!

Witlof in ham. Zonder ham, met zeewier

Witlof in zeewier

2 porties

30 min.

Marie Anne Geurtsen-Merk kwam met een subliem idee:

gebruik eens zeewier in plaats van ham, voor “witlof in ham”.

Witlof in zeewier, dus!

Ingrediënten

  • 4 stronkjes witlof
  • 4 vellen nori
  • 1 pakje roomkaas
  • kruiden naar smaak munt, bieslook, of kervel.
  • 2 hardgekookt eieren

Werkwijze

  1. Maar de witlof schoon, verwijder de harde kern. Kook gaar en voeg eventueel wat zeewier toe aan het water (kombu is een goede optie).
  2. Bestrijk sushi vellen dik met roomkaas
  3. Giet witlof af en druk vocht eruit
  4. Leg witlof op sushi vel, rol op. Garneer met kruiden (en hardgekookt ei) en serveer
  5. Koken met zeewier? Zo makkelijk kan het zijn!
Scroll naar boven