Deze wokschotel wordt bereid met vers zeewier, vlees en garnalen:

Surf and turf and weed…

Je kunt alvast een aantal stappen voorbereiden zodat je de ingrediënten alleen nog even hoeft te wokken voor het eten.

In plaats van vers zeewier kun je natuurlijk ook gedroogd zeewier gebruiken. Dan heb je ongeveer een tiende deel nodig van het gewicht van vers zeewier. Je kunt voor dit gerecht elk zeewier gebruiken dat je lekker vindt.

Wokschotel met (vers) zeewier, saucijzen en garnalen

4 porties

30 min.

Deze wokschotel wordt bereid met vers zeewier, vlees en garnalen:

Surf and turf and weed…

Je kunt alvast een aantal stappen voorbereiden zodat je de ingrediënten alleen nog even hoeft te wokken voor het eten.

In plaats van vers zeewier kun je natuurlijk ook gedroogd zeewier gebruiken. Dan heb je ongeveer een tiende deel nodig van het gewicht van vers zeewier. Je kunt voor dit gerecht elk zeewier gebruiken dat je lekker vindt.

Door het gebruik van soya saus en koriander krijgt het gerecht een Oosters accent. Het kan geserveerd worden met rijst of noedels.

Ingrediënten

  • 3 grote handenvol zeewier
  • 2 el olie
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • een beetje gember
  • 3 saucijzen
  • scheutje soya saus
  • 200 g garnalen, voorgekookt
  • handvol koriander

Werkwijze

  1. Was het zeewier grondig en kook 30 minuten in een laagje water.
  2. Verwarm wat olie in de wok en bak ui en knoflook. Voeg dan een beetje gember toe.
  3. Voeg de saucijzen toe (in plakjes gesneden) en bak ze gaar.
  4. Voeg vervolgens de gekookte zeewier toe en roerbak een paar minuten (niet te lang).
  5. Afmaken met een scheutje soya saus en de garnalen.
  6. Direct opdienen met de koriander.
Scroll to top