Zeewier falafel schijven met vers Zeeuws zeewier. Voor dit recept kun je wieren gebruiken die je lekker vindt. Zeesla, dulse, wakamé of welk wier voorhanden is.

Dit is een recept van Kookboerderij Krommenhoeke waar je kookworkshops kunt volgen. Er zijn ook speciale zeewier kookworkshops; het zeewier ga je, afhankelijk van de workshop, eerst zelf oogsten.

Kookboerderij Krommenhoeke organiseert (zeewier)kookworkshops.

Zeewier falafel schijven

4 porties

40 min. + 60 min.

Zeewier falafel schijven met vers Zeeuws zeewier. Voor dit recept kun je wieren gebruiken die je lekker vindt. Zeesla, dulse, wakamé of welk wier voorhanden is.

Dit is een recept van Kookboerderij Krommenhoeke waar je kookworkshops kunt volgen. Er zijn ook speciale zeewier kookworkshops; het zeewier ga je, afhankelijk van de workshop, eerst zelf oogsten.

Kookboerderij Krommenhoeke organiseert (zeewier)kookworkshops.

Zeewier falafel schijven

Voor dit recept kunt u ook gedroogd zeewier gebruiken. Kijk dan op de verpakking hoe u het wier het beste kunt gebruiken. Sommige wieren zijn zo mals dat ze niet eerst geweld hoeven te worden.

Ingrediënten

  • 150 g aardappelen geschild en in stukken
  • 125 g kikkererwten voorgekookt
  • paar el room
  • scheutje shoyu
  • 1 el tijm fijngehakt
  • 1 tl dille
  • 2 el Chinese bieslook fijngehakt
  • 2 à 3 el zeewier vers en gemengd
  • peper en zout naar smaak
  • 2 el gedroogd zeewier fijngehakt
  • 1 el sesamzaad gemengd met volkorenmeel (citroensap)
  • 2 el zonnebloemolie
  • citroensap naar smaak

Werkwijze

  1. Kook de aardappel gaar. Afgieten en pureren.
  2. Pureer de gare erwten, toevoegen aan de aardappelpuree.
  3. Voeg room, shoyu, tijm, dille, fijngehakte bieslook, paprika, fijngehakt zeewier en zout, peper (en eventueel ei) toe. Tot gladde massa roeren.
  4. Draai balletjes en duw ze plat; allen van gelijke dikte en grootte. Laat opstijven in de koelkast.
  5. Was de zeesla; droogdeppen en in oven drogen (15 min. 120°C). Verkruimel de zeesla.
  6. Paneer de schijven met fijngehakt zeewier/sesamzaad/meelmengsel. Zet in koelkast tot gebruik.
  7. Verhit de zonnebloemolie in de koekenpan en bak de schijven langzaam rondom goudbruin.
  8. Evt. besprenkelen met iets citroensap en warm serveren
Scroll to top