Couscous is een gezonde basis voor een maaltijd, schrijft het Voedingsentrum op de website. Op dezelfde site kun je lezen dat peulvruchten, zoals kikkererwten, goed zijn voor je gezondheid omdat ze het LDL-cholesterol niveau verlagen, wat weer goed is voor je bloedvaten. Als je er dan ook nog groenten en wakame ZEEWIER aan toevoegt? Dan krijg je een supergezonde en lekkere salade die ook nog eens makkelijk te maken is. Én mooi om te zien.

Dit recept is ook te vinden op ons YouTube Kanaal.

A video with English instructions can be found on our YouTube channel.

Zomerse couscous salade met zeewier

4 porties

30 min.

Couscous is een gezonde basis voor een maaltijd, schrijft het Voedingsentrum op de website. Op dezelfde site kun je lezen dat peulvruchten, zoals kikkererwten, goed zijn voor je gezondheid omdat ze het LDL-cholesterol niveau verlagen, wat weer goed is voor je bloedvaten. Als je er dan ook nog groenten en wakame ZEEWIER aan toevoegt? Dan krijg je een supergezonde en lekkere salade die ook nog eens makkelijk te maken is. Én mooi om te zien.

Dit recept is ook te vinden op ons YouTube Kanaal.

A video with English instructions can be found on our YouTube channel.

Zomerse salade boordevol gezonde (zee)groente.

Ingrediënten

  • 1 paprika (rood of oranje)
  • 100 g gedroogde kikkererwten
  • 1 tomaat
  • 100 g lente-uitjes
  • 200 g couscous
  • 20 g AlgAran biologische Ierse wakame
  • 100 g rozijnen
  • 320 ml water
  • olijfolie
  • zout naar smaak

Werkwijze

  1. Week de kikkererwten in koud water met 10 g wakame
  2. Spoel af en doe met vers water in een pan. Breng snel aan de kook en dan 10 min zónder deksel koken, gevolgd door 30 min op laag vuur met deksel op de pan. Afspoelen. De harde stukjes zeewier weggooien en de rest in kleine stukjes snijden en alles koud laten worden.
  3. Paprika, lente-uitjes en tomaat fijn snijden.
  4. Overige 10g wakame fijn snijden en met couscous in een schaal doen. Kokend water (en naar smaak zout) toevoegen, de schaal afdekken en 5 min laten staan.
  5. Rozijnen in kokend water 10 min wellen. Afgieten en laten afkoelen.
  6. Couscous losroren met een vork. Twee eetlepels olijfolie toevoegen.
  7. Alle afgekoelde ingrediënten mengen en minimaal 1 uur in de koelkast zetten zodat de smaak zich goed kan ontwikkelen.
  8. Koud serveren en eet smakelijk.
Scroll naar boven